Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2012 11:12 - Изкуството Тай Чи: Вталява ви и побеждава стреса
Автор: bobiberk Категория: Забавление   
Прочетен: 337 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 29.06.2012 11:12


 Идва сезонът на почивките. Искате да изглеждате и да се чувствате добре? Ето едно различно решение. Тай Чи е не толкова практикувано в България изкуство, но то може  да стопи напрежението и да спре стресовото хранене (така че да избегнете наддаването на тегло през зимата). Тай чи представлява бавни, грациозни движения от бойните изкуства, които ни релаксират, тонизират и изгарят изненадващо количество калории.

Ключът към Тай Чи
Правете движенията бавно – тялото ви трябва да се чувства, сякаш леко се движи във вода. Дишането през носа е също така важно – напълнете изцяло вашите бели дробове, когато вдишвате и мислете за освобождаване на напрежението когато издишате.image


Фокусирайте смяната
Застанете с разтворени крака, свийте коленете, пръстите сочат противоположи посоки. Разтворете ръце на нивото на гърдите, като ръцете държите отпуснати. Бавно пренасяйте тялото от единия към другия крак. Когато пренасяте към десния крак, сваляте лявата ръка, както е показано на снимката. След това сменяте позицията и пренасяте тялото към левия крак, като вдигате лявата ръка и сваляте дясната. Повтаряйте около две минути. 

моля цакнете тук ------------------------------------------------------------------- 

Успокояващи кръгове
От предишната поза, поставете ръце както е показано, пръстите трябва да сочат пода. Наведете торса на дясно, после без да се изправяте – напред, след това наляво и после назад. Така заформяте един бавен и релаксиращ кръг, като един пълен кръг трябва да завършите за 30 секунди. След това сменяте посоката и правите още един кръг. 


Летящи ръце
След кръговете, вдигнете ръцете от двете си страни, свити в лактите. Вдишвайте и бавно движете ръцете си нагоре, сякаш ще полетите, пръстите сочат надолу. Издишайте, докато ги сваляте, този път пръстите сочат небето. Повтаряйте за една минута. 



Силен натиск
От предната позиция, обърнете тялото на ляво, левия крак е напред. Китките са отпуснати, ръцете са долу. Изнесете тежестта на тялото на левия крак, като едновременно с това вдигате дясната ръка и я изнасяте към лявата страна (както е показано). Представете си, че бутате много силно – целта е да почувствате напрежение. Повтаряйте около 30 секунди. Сменете позицията и повтаряйте отново за 30 секунди. 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bobiberk
Категория: Забавление
Прочетен: 64735
Постинги: 35
Коментари: 22
Гласове: 33
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930