Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: bobiberk Категория: Забавление
Прочетен: 64634 Постинги: 35 Коментари: 22
Постинги в блога от 09.06.2012 г.
  10-те най-големи удара на Anonymous


1. ЦРУ

Обект на атаката: Сайтът на ЦРУ, както и няколко интернет акаунта на международни служби за сигурност.

Дата: 3 февруари 2012 година

Какво се знае: Anonymous обявяват официално 3 февруари за "Ден за действие", предприемайки координирани опити да разбият няколко правителствени мрежи. При взлома в сайта CIA.gov са били разкрити лични данни от документите на съда в Алабама, номерата на социалните застраховки, рождени дни и адреси. Също така са публикувани конфиденциални пощенски съобщения на мексиканска минна компания.

В същия ден хакерите успяват да проникнат във видеоконференция на ФБР и Скотланд ярд. Те качват запис от нея в YouTube със заглавие "Хакнато на шега".

Арести: Във връзка с кражбата на записи от видеоконференцията са арестувани тийнейджърите Райън Клири и Джейк Дейвис. Британските служби за сигурност, които конфискуват твърдия диск на Клири, го наричат "15-годишно дете, което се прави на идиот, за да привлече вниманието".

2. CBS / Universal music

Обект на атаката: Сайтът на CBS, сайтът на Universal music

Дата: 23 януари 2012 година

Какво се знае: Хакерите на Anonymous поемат отговорността за пренасочването от страниците на CBS.com и UniversalMusic.com към празен индекс в отговор на закриването на сайта за обмен на данни Megaupload.

Anonymous също така започват да атакуват сайтовете на федералния окръг на Бразилия, град Янгара де Сера и на бразилската певица Паула Фернандес. Заради серия от атаки на сайтовете се появява съобщението: "Щом Megaupload е затворен, сте затворени и вие".

3. Операция "Блицкриг"

Обект на атаката: неонацистки групировки

Дата: януари 2012 година

Какво се знае: Хакерите на Anonymous започват лов на неонацисти, сеещи омраза в Германия. Организацията публикува своите задачи в YouTube и се обръща към неонацистите с думите: "Вашите необясними действия и вашето нежелание да приемете свободата и равенството, които са право на всеки човек по рождение, пораждат ненавист и расизъм". В рамките на атаките хакерите разбиват сайта на ксенофобите и разпространяват в нета информация за някои групировки, включително адресите на личните им пощи и списък с контактите.

4. Stratfor

Обект на атаката: Сайтът Stratfor.com, публикуващ информация по въпросите на геополитиката, безопасността и икономиката. Тогава броят на задегнатите достигна 50 000 души.

Дата: 25 декември 2011 година

Какво се знае: Откраднати са пощите и персоналните данни на абонатите на сайта, включително номерата на кредитните им карти. Anonymous изтеглят пари и ги пренасочват към сметките на някои благотворителни организации.

5. Сървър за детска порнография Lolita City

Обект на атаката: Хакерите разбиват основен сървър на печеливша мрежа за детска порнография, с която работят над 40 сайта. Anonymous разкрили IP-адресите на всички, които са посетили тези страници. Атакувани са организаторите и членовете на уебсайта за детска порнография Lolita City, който се е намирал в закритата мрежа за обмен на файлове Freedom Hosting.

Дата: октомври 2011 година

Какво се знае: Anonymous решават да ликвидират мрежата от детско порно в онлайн пространството. Те разбиват сайта Lolita City, на който е имало повече от 100 гигабайта с филми и снимки. Отново в YouTube поместват видео, с което обясняват своите действия: "Anonymous носи отговорността да защитава беззащитните и да се бори за низвергнатите. Ние събрахме армия, наречена "Легион" и се въоръжихме с пушките на Крис Хансен (ТВ-водещ, преследвач на педофили). Ние започнахме големия лов, наречен "Операция Даркнет" (известна и като #OpDarknet ). Намерените IP-адреси са изпратени на ФБР, Интерпол и други служби за сигурност.

6. PayPal

Обект на атаката: Сайтът за електронна търговия PayPal

Резултат: Над 20 хиляди потребители на системата за разплащане закриват сметките си по молба на Anonymous. Причината: арестите по делото Wikileaks.

Дата: юли 2011 година

Какво се знае: С помощта на DdoS атаки (от атаки за отказ на услуга) хакерите разбиват сайта PayPal.com и започват кампания в Twitter против тази система, с молба към нейните потребители незабавно да закрият своите сметки и да намерят алтернатива.

Онлайн групировката заявява, че PayPal е "алчна и корумпирана" организация, тъй като е блокирала сметките на привържениците на Wikileaks. В първия ден от тази кампания системата за плащания губи по четири клиента на минута. В резултат акциите на компанията се сриват и тя търпи загуби от близо 1 милиард долара.

Арести: През следващите седмици американските власти арестуват 19 души, за които се твърди, че са свързани с атаките. Между тях има граждани на САЩ, Великобритания и Холандия.

7. Правителството на Тунис.

Обект на атаката: сайтът на тунизийското правителство.

Резултат: сайтовете са затворени

Дата: 3 януари 2011 година.

Какво се знае: Anonymous използват DoS-атаки срешу официалните страници на президента и правителството на Тунис. Групата публикува съобщение за медиите под името "Операция Тунис". Властите в африканската държава става жертва на хакерите заради цензурата и начина на подаване на информация, обясняват авторите на видеото.

Освен официалните сайтове, обект на атаки бяха и ислямистки сайтове в началото на март тази година. Тогава Anonymous обявиха, че ще се борят с ислямистите, искащи да въведат религиозните норми в законодателството на страната.

8. HBGary

Обект на атаката: HBGary Federal, компания за компютърна сигурност, която работи с американското правителство. Измежду различни задачи в сферата на безопасността, на фирмата ѝ е поръчано да разкрие мрежата на Anonymous.

Резултат: разбит е акаунтът на генералния директор на компанията Аарон Бар и са откраднати над 70 хиляди конфиденциални съобщения от електронната му поща. Бар подава оставка.

Дата: 6 февруари 2011 година.

Какво се знае: Anonymous проникват в Туитър-а на Бар и започват да разпращат послания като: "Днес изнесохме урок на всички. Когато решим да ухапем този, който се опитва да ни унищожи, то ние ще го ухапем много силно". Хакерите също така разпространяват в мрежата адреса и номера на социалната застраховка на Бар.

Между другото: Разкритията на Anonymous показват, че HBGary е прибегнал до незаконни и нечестни методи за дискредитацията на журналиста Глен Гринвилд от Salon, който често писал за разкритията на Уикилийкс. Бар и неговата компания използвали кибератаки, лъжлива информация, фалшиви документи и шантаж.

9. НАТО

Обект на атаката: мрежата на Организацията на Северноатлантическия договор.

Резултат: разбити са сървърите на НАТО

Дата: 21 юли 2011 година

Какво се знае: Хакерите крадат от системите на НАТО данни около 1 гигабайт, но след това решават да дразнят ръководството на алианса в Туитър, заявявайки, че публикуването на секретна информация от военен характер би било "безотговорно". НАТО признава атаката чак, когато Anonymous публикуват секретните документи в PDF формат.

10. Сциентоложката църква

Действия: DOS-атаки срещу уебсайта на църквата

Дата: Започват на 14 януари 2008 година. Атаките продължават.

Какво се знае: Сциентоложката църква попада в полезрението на "анонимните", след като религиозната организация публикува (според хакерите пропагандно) интервю със своя известен член Том Круз.

На сайта WhyWeProtest.net членовете на Anonymous постоянно поместват свои изявления, в които се казва, че сциентологията е мошеническа организация, която разпространява лъжи и нарушава човешките права. В официално видео се казва, че кампанията срещу църквата няма да спре, докато тя не бъде напълно унищожена.

Освен Сциентоложката църква обект на атаки бе и Ватикана. Нанесените в началото на март 2012 г, киберудари бяха морално оправдани като действия срещу корумпираната римокатолическа църква.


Категория: Забавление
Прочетен: 362 Коментари: 0 Гласове: 2
Търсене

За този блог
Автор: bobiberk
Категория: Забавление
Прочетен: 64634
Постинги: 35
Коментари: 22
Гласове: 33
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Юни, 2012  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930