Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: bobiberk Категория: Забавление
Прочетен: 64633 Постинги: 35 Коментари: 22
Постинги в блога от 30.06.2012 г.
 
Зимата е сезона, традиционно познат с повече похапване и занижен имунитет. Фирмени партита, посещения на гости, Коледни празници, Нова година – все събития, свързани с безкрайни трапези. За да изглеждаме добре за тези събития се доверяваме на фризьори, гримьори, маникюристи и козметици.

Важно е обаче по време на цялата тази суматоха преди празниците да не забравяте за собственото си здраве. Сега тялото ви е мобилизирано, защото сте настроени само за положителни емоции. Но когато свършат забавленията и ежедневието тръгне по старому, тялото ви може да изпита напрежение, дори неразположение.image

МОЛЯ КЛИКНЕТЕ НА НЯКОЯ ОТ РЕКЛАМИТЕ -------------------->
Именно заради това е необходимо да се погрижите отсега за защитата на организма. Ето и някои от основните начини за укрепване на имунната система:

- Контрол на чревната микрофлора

- Добре балансирано хранене

- Придържане към пълен 8-часов сън

- Активен начин на живот, с физическа активност

- Отказ от вредни навици

Прилагането на всички средства ще свърши чудеса, но първите две са от решаващо значение. Храната е необходима за съществуването ни, а от качеството на храната зависи силата на имунната система.

Можете да укрепите тялото си само за две седмици, като се стараете да поемате повече здравословни продукти, като кисело мляко, което помага за укрепване на имунната система, възстановява баланса на червата, подпомага защитата на организма срещу вируси  и предоставя витамини и минерали.

Бобовите растения съдържат калций, калий и магнезий. Изследванията свързват боба с понижен риск от сърдечни заболявания

Яжте често яйца, те са източник на основни хранителни вещества и антиоксиданти.

Богат източник на омега-3 мастни киселини и витамин D е рибата. Приемът й намалява риска от сърдечни заболявания и подобрява настроението.

Ядките също са богати на богати на омега-3 мастни киселини и понижават риска от диабет и сърдечни заболявания.

Зехтинът ще ви осигури мононенаситени мазнини и антиоксиданти, които понижават лошия холестерол, риска от рак и болестта на Алцхаймер.

Един от най-популярните начини за превенция и лекуване, безспорно е консумирането на чесън. Той понижава високото кръвно налягане, опасността от рак на яйчниците, на дебелото черво и други видове рак. Изпитан лек още от стари времена е срещу вирусни инфекции, хрема и грип. Модерните изследвания показват, че хората, които ядат чесън, боледуват от настинки с 60% по-рядко.

 

Ако искате да сте сигурни, че ще активирате всички полезни съставки на чесъна, преди да сготвите скилидките, ги смачкайте и ги оставете за 30 минути.

 

Тук възниква въпросът: Възможно ли е да се засили имунната система, получавайки всички необходими микроелементи директно от пресни зеленчуци и плодове?

Възможно е и е необходимо, но не винаги е удобно, а и различните хора имат различни кулинарни предпочитания. Някои не харесват специфичния аромат на джинджифил, други се въздържат от броколи. В такъв случай не е ли по-лесно да се пият витамини под формата на хапчета? Лесно е, но истинският продукт е винаги по-добре от синтетичния.

Опитайте да се храните здравесловно в продължение само на 14 дни! Така ще влезете във форма, ще отслабнете и ще се заредите с енергия, за да прекарате предстоящите важни събития с блясък, лекота и грация, както подобава ! 

 

Категория: Забавление
Прочетен: 454 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 30.06.2012 21:37
Търсене

За този блог
Автор: bobiberk
Категория: Забавление
Прочетен: 64633
Постинги: 35
Коментари: 22
Гласове: 33
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Юни, 2012  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930